Na de publicatie van het boek zijn er nog een hele reeks artikels en columns van Ida en Evie gepubliceerd. Een aantal daarvan sommen we hier op.

Fakra – feministisch, antikapitalistisch en radicaal

Op het kruispunt tussen feminisme en links vind je de nieuwe website Fakra.be. Hier vind je bijvoorbeeld een reeks artikels van Ida over feminisme en neoliberalisme:

Je vindt er ook een manifest dat je kan ondertekenen als je je erin kan vinden.

De tweede sekse blog

De tweede sekse blog was de eerste Nederlandstalige feministische blog en bestaat ondertussen al 9 jaar. Je vindt er een hele reeks artikels van Ida Dequeecker en een nieuwe reeks columns van Evie Embrechts, naast heel wat bijdragen van andere schrijfsters en schrijvers.

Overvallen op de kruispunten – columns

Tijdschrift Buiten de orde

In de laatste Buiten de orde vind je een artikel van Evie Embrechts over de vooruitgang van feminisme, de recuperatie ervan in een neoliberaal systeem, en het verzet daartegen.

Feminisme en links

Naar aanleiding van een “oude stijl” marxistische kritiek op kruispuntdenken  schreef Evie een tegenreactie:

Rood

De meeste van onze nieuwe teksten vind je ook terug op de Rood site, op de “Ida en Evie schrijven” blog.

Feminisme en transbevrijding

Op de kersverse website Feminisme en transbevrijding vind je al artikels van een drietal schrijversters over allerlei zaken die ons bezig houden. Deze website wil met artikels en interviews bijdragen tot een beter begrip en bruggen bouwen tussen de feministische en de trans beweging.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *