Juni 2016 – stand van zaken en vooruitblik

Voorjaar 2016

boekhandel De Zondvloed in Mechelen, met Evie Embrechts, Els Pellegrims en Monika Triest.

De befaamde middeleeuwse kelder van boekhandel De Groene Waterman te Antwerpen.

Op 26 maart werd het boek gepubliceerd en voorgesteld op de Alternatieve boekenbeurs in Gent. De weken daarna was het vooral rennen om alle bestellingen de deur uit te krijgen – er waren naast de nieuwe bestellingen al heel wat voorbestellingen door de crowdfundingscampagne opgezet in 2015.

Op 26 april begon een reeks voorstellingen in samenwerking met het Uitgavenfonds Ernest Mandel, het Masereelfonds, FEL – feministisch en links en ’t Uilekot. Er waren boekvoorstellingen in Antwerpen, Mechelen, Sint-Niklaas, Herzele en voor de tweede keer in Gent.

Bij de meeste boekenvoorstellingen was er een panel om de discussie levendig te houden en meerdere perspectieven te laten horen. Zo namen o.a. Ida Dequeecker, Ilse De Vooght, Sofie De Graeve, Monika Triest, Ashley Vandekerckhove, Magda De Meyer en Marijke Colle deel aan het debat. Hierbij willen we zeker ook de moderatrices bedanken die het debat in goede banen leidden: Els Pellegrims, Jo De Leeuw, Ellen Verryt en Ciska Hoet.

De debatten waren heel interessant. Naast allerlei andere onderwerpen viel toch op dat de verrechtsing van de maatschappij erg vaak aan bod kwam, de manier waarop feministes kunnen organiseren hiertegen en onze relatie met de bredere linkerzijde.

Boekhandels

L_0000166393

Boekhandel Limerick, Koningin Elisabethlaan 142, Gent

Fort van Sjakoo, Jodenbreestraat 24, 1011 NK Amsterdam

Het boek ligt ondertussen in boekhandels in Amsterdam, Antwerpen, Mechelen, Herzele en Gent.

Digitale editie

inhoudstafel

Op 24 mei brachten we de digitale editie van het boek uit, in pdf en epub formaat zodat het vlot kan gelezen worden op laptops, tablets en e-readers.

Foto’s van lezers

De lezers en lezeressen sturen foto’s met het boek in hun omgeving, je vindt een deel daarvan op de homepagina van de site. Je kan nog altijd meedoen: stuur je foto naar evie.embrechts@gmail.com.

Zomer en najaar 2016

le space

Le Space, Sleutelstraat 26, Brussel

Tijdens de Gentse Feesten neemt Evie op 24 juli deel aan het slotdebat van de Gentse Feestendebatten, georganiseerd door Eric Goeman.

Op 6 augustus vindt een eerste leesgroep over het boek plaats, dit keer in Gent. In Antwerpen komt er waarschijnlijk een nieuwe feministische groep en ook een leesgroep.

13 of 14 augustus wordt het boek voorgesteld op Ieperfest, een alternatief muziekfestival met workshops en lezingen te Ieper. De precieze datum volgt nog.

Op 14 september vindt een boekvoorstelling plaats in Brussel: om 19u in Le Space, Sleutelstraat 26, met Rachida Aziz, Saddie Choua en Rabia Uslu. We kijken ook voor boekvoorstellingen in Oostende en Leuven.

Op 10 november 2016 is er een debat tussen Evie Embrechts en Cathérine Ongenae in vrouwen- en lesbohuis De Madam te Hasselt.

Een aantal websites en tijdschriften zullen de komende maanden een boekbespreking uitbrengen. Op de website van het Herstorisch Erfgoed vind je alvast de eerste recensie.

“Fel, puur en recht voor de raap: ‘Feminisme, een nieuw begin’ spreekt duidelijke taal”

Mijn volgend advies is: lees het boek! Het is echt de moeite waard.

Mijn persoonlijke aanbeveling: lees dit boeiende boek! Opgelet, het bevat ook de nodige humor.

Interessant debat over de toekomst en de uitdagingen voor het feminisme!

Toekomst

boek cover bloemEr zijn een aantal fouten geslopen in de eerste druk. Dat is niet ongewoon maar toch onze oprechte excuses. We publiceren op deze website nog enkele errata. Deze fouten zullen gecorrigeerd worden in de tweede druk en in de herziene digitale editie.

We kunnen met gepaste trots alvast aankondigen dat er een Franse vertaling van het boek komt! We willen eerst echter voldoende feedback verzamelen op de Nederlandse uitgave, zodat we een tweede Nederlandstalige editie kunnen uitbrengen met correcties en kleine verbeteringen. Deze zal dan als basis  dienen voor de vertalingen.

Evie Embrechts en Ida Dequeecker zijn niet gestopt met schrijven natuurlijk. We brengen binnenkort ook een overzicht van hun nieuwe artikels. Van o.a. feministisch socialiste Marijke Colle komt er ook nog een gedetailleerde analyse en commentaar op het boek.

Het boek aanschaffen